καλλιτεχνεσ

“Ο Πάνος Δήμας στη διδακτική του πορεία συναντήθηκε με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες του Ελληνικού μουσικού και θεατρικού χώρου, όπως:

Μαρίνα Σάττι, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιάννη Χαρούλη, Μαρίζα Ρίζου, Κρυσταλλία, Θοδωρής Μαραντίνης, Άκη Σακελλαρίου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη (2009-2015), Νάντια Κοντογεώργη, Ντέμη Παπαδέα, Ησαΐα Ματιάμπα, Παναγιώτη Πετράκη, Εβελίνα Παπούλια, Φάνη Μουρατίδη, Ευαγγελία Μουμούρη, Νίκη Λάμη, Γιώργο Καραμίχο, Φαίη Ξυλά, Μίνωα Θεοχάρη, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αποστόλη Ψυχράμη, Γιώργο Κοψιδά, Δημήτρη Μακαλιά Ιάσονα Μανδηλά, Κατερίνα Γερονικολού, Κατερίνα Σούσουλα,Αντώνη Βλάχο, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Σταύρο Μπέκα κ.α

“Συνάντησα τον Πάνο την ώρα που προφανώς ήμουν έτοιμη να μπω στη διαδικασία της μάθησης.”

Ελεονώρα Ζουγανέλη • Μουσικός

“Είναι σπουδαίο να είσαι δάσκαλος και ακόμη σπουδαιότερο να είσαι μαθητής. Να δεχτείς καθοδήγηση και φροντίδα.

Δεν θα αναφερθώ στις ικανότητες του σε σχέση με τη μουσική, την έκφραση και τη φωνή. Θα πω μόνο πως έχει τον τρόπο να διεγείρει το πάθος σου, έτσι ώστε να μπεις στη διαδικασία της μαθητείας. Σε όλα τα επίπεδα. Για όλα όσα σε απασχολούν.

Έχει ανοιχτό νου σε καινούργιες ιδέες. Εξάλλου η μάθηση και η διδασκαλία συνδέονται και δημιουργούν ένα τέλειο κύκλωμα και έτσι οι πληροφορίες έρχονται σε σένα όταν τις χρειάζεσαι. Όταν είσαι δάσκαλος αναγνωρίζεις ότι οι μαθητές σου μπορούν να σε διδάξουν με πολλούς τρόπους.

Όταν είσαι δάσκαλος αναγκάζεσαι να μην αποχωρίζεσαι την παιδικότητα σου. Κι εσύ Πάνο μου είσαι ένας υπέροχος δάσκαλος. Ευχαριστώ!.”

“Ο γλυκός μας Πάνος με φροντίδα με δίδαξε πως να βρω τα όρια της φωνής μου καθώς και πως το σώμα συμμετέχει στο τραγούδι.”

Γιάννης Χαρούλης • Μουσικός

“Ακολουθώ πιστά το ζέσταμα του, ειδικά μέσα στις περιοδείες που η φωνή μου είναι κουρασμένη και με έχει βοηθήσει πολύ! Η κατανόηση και η τρυφερότητα σε εμάς που εκφραζόμαστε μέσω της φωνής, μας φέρνει σ έναν ανθρώπινο κόσμο με αγάπη, τόσο στις αδυναμίες μας όσο και στις δυνατότητες μας. Πάνο μου σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Με τον Πάνο συναντηθήκαμε όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρή. Μόλις είχα έρθει στην Αθήνα και ήταν ο πρώτος καθηγητής τραγουδιού που συνάντησα και η αλήθεια είναι πως ήταν μια πολύ ευτυχής συγκυρία για μένα”

Μαρίνα Σάττι• Μουσικός

“Ακριβώς γιατί οι σπουδές μου κύλησαν ομαλά με την ολοκλήρωση τους, αποκτώντας δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο.
Η σχέση μας συνεχίστηκε και μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες τον αισθάνομαι σαν πατέρα μου, όπως κι εκείνος σαν κόρη του. Οπότε μου είναι δύσκολο να μιλάω για τον μπαμπά μου…νιώθω πολύ περήφανη γι αυτόν και μέχρι σήμερα συναντιομαστε και μαθητικά για να συντηρώ τη φωνή μου σε ικανοποιητικό επίπεδο και είναι πάντα εκεί ακόμη κι αν είμαι στο εξωτερικό για να κάνουμε ζέσταμα μέσω skype. Love you Dad!!!”

“Είσαι ο καλύτερος δασκαλος που είχα στη ζωή μου στο τραγούδι.”

Εβελίνα Παπούλια• Ηθοποιός | Χορεύτρια

“Αυτό πηγάζει από το ποσο υπέροχος και δοτικος ανθρωπος είσαι! Σ αγαπάω Πανό μου και εύχομαι να ξανά κάνω κάποιο μιούζικαλ για να ξαναζήσουμε τις στιγμές μας. Σε ευχαριστώ για όλη την στήριξη.”

“Ο Πάνος εκτός από εκπληκτικός vocal coach & υπέροχος βαρύτονος..”

Crystallia• Τραγουδίστρια | Μουσικός

“..με σπουδές στην ψυχολογία, το ψυχόδραμα, την ανθρωπολογία και φυσικά τη μουσική είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος με άπλετο χιούμορ. Είναι ο τύπος που θα ήθελες σίγουρα να είναι φίλος σου!!”

“Ο Πάνος με δίδαξε κάτι πολύ σπουδαίο. Ότι η φωνή είναι ΟΛΟ μας το σώμα και η ψυχή μας.”

Μαρίζα Ρίζου• Τραγουδίστρια

“Το μάθημα μαζί του έχει πάντα γέλιο, αλήθεια και ευελιξία. Ο κάθε μαθητής είναι διαφορετικός -και έτσι τον αντιμετωπίζει-, σεβόμενος πάντα τη μοναδικότητα, τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες του.”