Χαρά Κεφαλά
Hθοποιός | Mονωδός | Yψίφωνος
Σπούδασε μουσικό θέατρο στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών ArtsEd και στην Ακαδημία Ούρντανγκ του Λονδίνου. Κατέχει δίπλωμα μονωδίας, πτυχίο πιάνου, πτυχίο ωδικής, δίπλωμα καθηγήτριας κλασικού χορού.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο και με θιάσους στο ελεύθερο θέατρο σε συνεργασία με σημαντικούς σκηνοθέτες. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό (KOA, KΟΘ, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Jyväskylä Sinfonia, Συμφωνική Ορχήστρα Όπερας Πεκίνου, Big Band Δήμου Αθηναίων), σε ΜΜΑ, Ηρώδειο, ΜΜΘ, ΕΛΣ, Μέγαρο Μουσικής Πεκίνου κ.α. Έχει ηχογραφήσει έργα των Δημήτρη Παπαδημητρίου, Νίκου Μαμαγκάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Ευγενίας Μανωλίδου κ.ά.
Το 2008 κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο Μια Χαρά… στο φουαγιέ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές. Έχει διδάξει φωνητική – θεατρικό τραγούδι στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Από το 2018 διδάσκει στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη.
Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Τραγουδίστρια
Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1983, με καταγωγή από τη Νάξο και τη Μύκονο. Είναι κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη. Από πολύ μικρή ηλικία συμμετείχε ως ηθοποιός σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ως τραγουδίστρια σε παιδικά τραγούδια.
Το 2004 έκανε πρώτο της επαγγελματικό βήμα στο χώρο του τραγουδιού με τη συμμετοχή της στη Δεύτερη Ακρόαση Νέων Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου, όπου και διακρίθηκε. Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού, συμμετείχε στον δίσκο “Δεύτερη Ακρόασης της Μικρής Άρκτου” με τραγούδια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Κώστα Τσίρκα, Μαρίας Πολυδούρη και Μιλτιάδη Σελητσανιώτη.
Τον Ιούλιο του 2011 συμμετείχε στην Τελετή Λήξης των 13ων Αγώνων Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Toν Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, εμφανίζεται ζωντανά στο Μουσικό Προαύλιο Badminton σε ένα αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελάριο, ερμηνεύοντας μερικά από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά τραγούδια σε στίχους του Αλέκου Σακελάριου από τις ταινίες του με το μουσικό σύνολο της Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών.
Τον Δεκέμβριο του 2012, συμμετέχει σε φιλανθρωπική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας, για την ενίσχυση του Συλλόγου Παιδιών με Καρκίνο του Ιδρύματος «Φλόγα».
Ευγενία Μπαλάφα
Φωνητική Τέχνη
Από πολύ μικρή ηλικία υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου και μέλος της Φιλαρμονικής Μπάντας Λουτρακίου (φλάουτο). Το 2007 μετακομίζει στην Αθήνα και λίγα χρόνια μετά αποκτά Πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού (τάξη Λυδίας Σέρβου), Πτυχίο Μουσικής (BA Hons Music ) με πρώτο όργανο Jazz Vocals (τάξη Ιωάννας Τρουλλίδου) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ολοκληρώνει το West End Masterclass με επιτυχία στο Λονδίνο. Το 2016 επιστρέφει δυναμικά στην Αθήνα ως καθηγήτρια φωνητικής στο τηλεοπτικό παιδικό σόου “Junior Music Stars by George Theofanous” του ΣΚΑΙ.
Λαμβάνει μέρος στα μιούζικαλ “EVITA” του Andrew Lloyd Webber σε μουσική διεύθυνση Αλέξιου Πρίφτη και σκηνοθεσία Δ. Μαλισσόβα, “ΤΕΡΑΤΑ” του Γιώργου Θεοφάνους σε σκηνοθεσία Φ. Ευαγγελινού και “Jesus Christ Superstar” του Andrew Lloyd Webber σε σκηνοθεσία Θ. Μαρσέλλου, “Βουτιά στη Βυθούπολη” των Γ. & Γ. Λεμπέση σε σκηνοθεσία Φ.Ευαγγελινού. Το 2018 ανήκει στην ομάδα των φωνητικών (backing vocals) της ελληνικής αποστολής στον διαγωνισμό της Eurovision Song Contest με vocal coach την Βικτώρια Χαλκίτη και ολοκληρώνει το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Διδασκαλίας Τραγουδιού του Πάνου Δήμα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνων.
Νεφέλη Φασουλή
τραγουδίστρια
Η Νεφέλη Φασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην ηλικία των 6 χρόνων ξεκίνησε σπουδές βιολιού και θεωρητικών στο Ωδείο Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών.Τον Σεπτέμβριο του 2013 αποφοίτησε από το λύκειο με άριστα και εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2018. Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Τζαζ αυτοσχεδιασμός και νέες Τεχνολογίες” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δάσκαλοι της υπήρξαν ο Πάνος Δήμας στο κλασικό και σύγχρονο τραγούδι αλλά και οι Σύλβιος Σύρρος και Σοφία Νοητή στο τζαζ τραγούδι. Το καλοκαίρι του 2022 ολοκλήρωσε το πτυχίο Σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης με τον δάσκαλο της Πανό Δήμα. Επιπλέον, το καλοκαίρι του 2022 βραβεύεται με την υποτροφία Καλλιτεχνών (artist grant) από το ίδρυμα Φουλμπράιτ (Fubright) για να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Ως τραγουδίστρια έχει πλαισιώσει στην σκηνή αλλά και δισκογραφικά πληθώρα καλλιτεχνών, ανάμεσά τους: Βασίλης Καζούλης, Νικος Ζιώγαλας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Νίκος Πλατύραχος, Μάκης Αμπλιανίτης, Αντώνης Απέργης, Τατιάνα Ζωγράφου και άλλοι. Το 2022 συμμετείχε στο πλευρό του Γιάννη Κότσιρα στην παράσταση Λυρικές Εικόνες- Μίκης Θεοδωράκης της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Επί πέντε έτη είναι μόνιμη συνεργάτης του Φοίβου Δεληβοριά, ανήκε στον μόνιμο θίασο της Ταράτσας του Φοίβου, ενώ το 2021 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ο Κόσμος σου” από τη δισκογραφική εταιρεία United We Fly.
Γιάννης Διονυσίου
Τραγουδιστής
Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1990. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών, μαθήματα βιολιού σε ηλικία δέκα ετών και μαθήματα Θεωρίας της Μουσικής και Αρμονία στο Ολυμπιακό Ωδείο Κύπρου. Σε ηλικία οκτώ ετών αρχίζει την ενασχόλησή του με την Ψαλτική Τέχνη με κύριο καθηγητή τον Μάριο Αντωνίου.
Το 2006 εισάγεται στο νεοσυσταθέν Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας από το οποίο αποφοιτεί το 2008. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, το 2010, εισάγεται στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στην Κατεύθυνση «Βυζαντινή Μουσική», με ειδίκευση «Ερμηνεία και Εκτέλεση Ψαλτικής» με υπεύθυνο καθηγητή τον π. Νεκτάριο Πάρη, από το οποίο αποφοιτεί τον Απρίλιο του 2016.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 αποφοιτεί από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ερμηνεία Ενόργανης και Φωνητικής Μουσικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στην «Ψαλτική Τέχνη». Τον Αύγουστο του 2015 παρακολουθεί και συμμετέχει στο Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας του Σπύρου Σακκά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μουσικό Χωριό» στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.
Tον Ιούλιο του 2019 συμμετέχει στο Μουσικό Χωριό «Φέγγαρος» στην Κύπρο ως εισηγητής του εργαστηρίου σχετικά με το Ελληνικό Αστικό Λαϊκό Τραγούδι. Από Σεπτέμβριο του 2019 διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το μάθημα «Δημοτικό Τραγούδι», ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 δίδαξε και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το μάθημα «Φωνητική».
Χρύσα Τσαλταµπάση
Voice Pedagogy
Η Χρύσα Τσαλταµπάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε µαθήµατα κλασικού τραγουδιού και ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος µε τη Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου και λίγα χρόνια αργότερα Τζαζ τεχνική και ρεπερτόριο µε τη Βίκυ Αλµαζίδου.
Το 2010 αποφοίτησε από το CODARTS University of the Arts του Ρόττερνταµ (ΒΜus) και το 2021 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στο Trinity University of Wales στο τµήµα Voice Pedagogy όπου και κάνει όλη της την έρευνα πάνω στα Extreme Vocal Effects. Έχει ολοκληρώσει σεµιναριακούς κύκλους σε CVT (One year for advanced singers), Bast Training for singing teachers, Vocal Health first Aid, Integrated Voice Therapy (Levels 1,2 & 3), Somatic Voicework The LoVetri method (Levels 1,2 & 3), Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Πάνου Δήµα στο Εθνικό Ωδείο καθώς και αναρίθμητα σεμινάρια πάνω σε Extreme Vocal Effects και όχι µόνο.
Γεωργία Αχιλλεοπούλου
καθηγήτρια φωνητικής σύγχρονου τραγουδιού
Η Γεωργία Αχιλλεοπούλου είναι υποψήφια διδάκτoρας με υποτροφία στο University of Exeter της Αγγλίας με γνωστικό αντικείμενο Autobiography and Vocal Performance in Musical Theatre και ερευνητικό μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών MFA Performance Training στο University of Plymouth της Αγγλίας. Ο ερευνητικός τομέας που επικεντρώνεται είναι πάνω στη σύνδεση σώματος και φωνής μέσω ψυχοφυσικών προσεγγίσεων (Somatics, psychophysical training) συνδυασμένων με τη φωνή και την αναπνοή με στόχο την ενίσχυση της αντίληψης του performer και την τελική performance.
Από τον Ιανουάριο του 2019, διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο το μάθημα «ΣώμαΦωνή» Performance. Το μάθημα απευθύνεται σε σπουδαστές καλλιτέχνες και καθηγητές της φωνητικής μουσικής στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι, καθώς και σε ηθοποιούς και γενικά σε ανθρώπους του θεάτρου. Παράλληλα, διδάσκει στην δραματική σχολή της Τράγκα το μάθημα ‘Musical Theatre Performance’. Το μάθημα «ΣώμαΦωνή» Performance διδάσκεται από το 2021 στο ωδείο ‘MusicFor’ ενώ είναι καθηγήτρια φωνητικής σύγχρονου τραγουδιού στο ‘Μελωδείο’ Δημήτρης Φανιάς.
.
Αλέξανδρος Θεογιάννης
καθηγητής φωνητικής
Ο Αλέξανδρος Θεογιάννης είναι καθηγητής φωνητικής. Είναι απόφοιτος του προγράμματος Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής και οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι στη Μουσική Παιδαγωγική με ειδίκευση στη παιδική φωνητική. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ελλάδα έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Κίνας με ειδίκευση στην παραδοσιακή κινεζική φωνητική και την κινεζική Όπερα Kunqu.
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, masterclass και προγραμμάτων ειδικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που η θεματολογία τους κυμαίνεται από σύγχρονες φωνητικές μεθόδους και προσεγγίσεις φωνητικής εκπαίδευσης (σύγχρονο τραγούδι, overtone singing, κλπ.), ζητήματα ιατρικής φύσης και αποθεραπεία της φωνής, σχέση ανθρώπινου εγκεφάλου και φωνής/μουσικής, καθώς και σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχετικά με τη διδασκαλία, τη διαπαιδαγώγηση και την ειδική αγωγή.