επιστημονικοι
συνεργατεσ 

Αθανάσιος Ζήσης

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Ο Ζήσης Αθανάσιος είναι Ωτορινολαρυγγολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στην Καλλιθέα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών, της Βιοκλινικής, και του Ιατρικού Αθηνών.

Επίσης έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Ιατρείο Φωνής της Α΄ΩΡΛ Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ιπποκράτειο”. Με εξειδίκευση στη φωνιατρική, ο ιατρός Ζήσης Αθανάσιος είναι ειδικός στην αντιμετώπιση φωνητικών παθήσεων σε επαγγελματίες φωνής (τραγουδιστές, ηθοποιούς). Μπορεί να παρέχει χρήσιμες συμβουλές και να προτείνει ειδικές ασκήσεις, με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων φωνητικών στόχων, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ελέγξει ενδοσκοπικά κατά περίπτωση τη βελτίωση της φωνητικής υγείας ή την υποχώρηση της εκάστοτε παθολογίας. 

Dr Κατερίνα Βαρδονικολάκη

Ωτορινολαρυγγολόγος

Η Κατερίνα Βαρδονικολάκη είναι Ωτορινολαρυγγολόγος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (θέμα ωτολογία).

Eίναι πιστοποιημένη ιατρός για επαγγελματίες καλλιτέχνες από τον παγκόσμιο οργανισμό Performing Arts Medicine Association που βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου έλαβε την πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων ανάμεσα σε μικρό αριθμό ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από όλο τον κόσμο στο Aspen Colorado τη συγκεκριμένη περίοδο. Ανήκει μέχρι σήμερα στην Επιτροπή ‘Ερευνας του αντίστοιχου οργανισμού για θέματα ιατρικής στις παραστατικές τέχνες στην οποία επιτροπή υπήρξε και πρόεδρος.

Dr Ηλίας Παπαθανασίου

Λογοθεραπευτής

Ο Δρ Ηλίας Παπαθανασίου είναι Λογοθεραπευτής, Καθηγητής του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πάτρας και Επισκέπτης Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Ινστιτούτου Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Queensland, Αυστραλίας.

Το 2008, το Βασιλικό Κολλέγιο των Λογοθεραπευτών της Μεγάλης Βρετανίας του απένειμε τον τιμητικό τίτλο του Fellow (η υψηλότερη τιμητική διάκριση για Λογοθεραπευτή στην Μεγάλη Βρετανία), για την διεθνή του συνεισφορά και αναγνώρισης του στο επάγγελμα της Λογοθεραπείας. Το 2014, του απονεμήθηκε από το American Speech language Hearing Association (ASHA) ο τιμητικός τίτλος του Fellow (η υψηλότερη τιμητική διάκριση για Λογοθεραπευτή στις ΗΠΑ) για τη συνεισφορά του στην έρευνα, διδασκαλία και διεθνείς οργανισμούς Λογοθεραπείας.

Δημήτρης Δημητριάδης

Performing Arts Medicine Clinic

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ασχολείται επαγγελματικά με τον ήχο από το 1991, με παρουσία τόσο σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό όσο και σε στούντιο. Οι κυριότερες συνεργασίες στο ενεργητικό του είναι με τους: Νένα Βενετσάνου,
Κρόταλα, Iasis, Τάκη Πατερέλη, Βασίλη Ρακόπουλο, Γιώτη Σαμαρά, Jazz Upstairs Orchestra, Λητώ Βογιατζόγλου, Χρόνη Αηδονίδη, Ara Dinkjan, Mencea, The Burger Project, World Dog, Φοίβο Δεληβοριά, Ματούλα Ζαμάνη, Παύλο Παυλίδη, Benny Green, David Friedman, Michel Portal, Rex Richardson, Sheila Jordan, Cameron Brown, Bobby Few, Ron Savvage και Eos (όπου είναι μέλος από το 2000).

Η διαδρομή του στα στούντιο ξεκινάει στο Ηχουργείο (1991-1997) και συνεχίζεται στα: Crystal (1997-1999), Wave (1999-2008) και Zero Gravity (2009-σήμερα). Από το 1998 διδάσκει ηχοληψία στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ από το οποίο είχε αποφοιτήσει αριστούχος ένα χρόνο νωρίτερα. Από το 2016 είναι μέλος της Audiology Clinic, τμήμα της Performing Arts Medicine Clinic του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ως εξωτερικός συνεργάτης. Το 2018 αποφοίτησε με άριστα από το University of East London στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής.

Σοφία Γεωργίου

Voice Pedagogy

H Σοφία Γεωργίου είναι ειδική Φυσικοθεραπεύτρια φωνής, εργοφυσιολόγος και γυμνάστρια. Παράλληλα διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα Κοινωνικών Νευροεπιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εξωτερική συνεργάτιδα.

Με πίστη, με σεβασμό στο σώμα, με την εμπειρία των 17 τελευταίων ετών και με τη συνεργασία της με τους πολύτιμους συνεργάτες της, εστιάζει στο σώμα και τις ιδιαίτερες δομές που σχετίζονται με τη φώνηση και στοχεύει στο να συνδράμει στην αποκατάσταση των ανισορροπιών της φωνής, είτε πρόκειται για την ομιλία, είτε για το τραγούδι.

Η προσωπική της άποψη για την αποκατάσταση, είναι ότι χρήζει πρώτα απ’ όλα θέλησης και κινήτρου. Είναι μια διαδικασία που διαπραγματεύεται την αλλαγή.
Η φωνή, είναι πολύ συχνά το μέσο προς την αλλαγή αυτή!
Φανερώνει το σύμπτωμα μιας βαθύτερης αιτίας, η οποία εδρεύει στη μυϊκή μας κατάσταση, στην καθημερινή συμπεριφορά του σώματος, στις συνήθειές μας, στη συσσώρευση ψυχοσυναισθηματικών καταστάσεων που δεν έχουμε καταφέρει να επεξεργαστούμε. Τα παραπάνω, τις πιο πολλές φορές συνυπάρχουν και αυτό είναι που κάνει την ενασχόλησή της με τη φωνή, ιδιαίτερα συναρπαστική, καθώς απαιτεί εμβάθυνση στο χωροχρονικό ταξίδι του προβλήματος.